Spookhuis De Parrestee groot succes

De Parrestee omtoveren in een heus spookhuis is absoluut gelukt! Maarliefst driehonderd mensen liepen de tocht afgelopen weekend en de reacties waren meer dan enthousiast. “Dit is waar Halloween om draait voor de kinderen, lekker griezelen, hier krijgen ze daar de kans voor!”, klonk het. Hoe later op de avond hoe enger het werd… Sommigen kwamen zelfs gillend de sporthal uitrennen, achtervolgd door mannen met een kettingzaag!

 

Charona van den Berg kwam een aantal weken geleden met het idee om van de Parrestee een spookhuis te maken. Ze legde het voor aan haar baas, eigenaar van Sportpunt Hoeven. Hij was enthousiast en Charona pakte de kans om te kijken of ze het van de grond kon krijgen. “Het is nogal veel werk om zoiets in elkaar te zetten en in je eentje te doen dus besloot ik te kijken naar een groep die mij hierbij kon helpen”, vertelt ze enthousiast.

 

Spookverhaal

Natuurlijk zijn de leden van Scouting Hoeven daar de aangewezen personen voor, ze zijn creatief en ook nog een handig! Annelies Vermunt zorgde voor vele materialen en ook Fons Pijnen leverde zijn bijdrage aan deze avond. Samen met Hans, Nathalie, Tamara en Alexander van Scouting Hoeven is Charona aan de slag gegaan met het verhaal. “We wilden het verhaal algemeen houden, zodat we heel veel verschillende elementen aan konden brengen.” De Parrestee was honderd jaar geleden een vervloekte plek, waar iedereen die er kwam ziek werd en dood neer viel. Deze geesten konden niet weg en bleven hangen in de Parrestee. Een heks hief de vloek op, het hele jaar is er niks aan de hand behalve op de ene dag…

 

Hocus Pocus

Tijdens Halloween komen de geesten allemaal weer tevoorschijn. Maar als je echt bang bent en je wilt dat het stopt heeft de heks daar een spreuk voor: ‘Hocus pocus Parrestee, stop hiermee!’ Verschillende griezels komen voorbij gedurende de spooktocht, door heel de sporthal, inclusief kleedkamers zijn duivels, zombies, slagers enzovoorts verstopt die je laten schrikken. Bekende filmscènes konden natuurlijk niet achterblijven in dit verhaal en werden fantastisch nagebootst. Hoe later op de avond hoe enger het werd… Voor de kinderen was er aangepaste muziek met een melodie eronder, maar doordat alles zo goed in elkaar was gezet waren meerdere groepen, kinderen én hun ouders toch wel een beetje bang!

 

Groter uitpakken

Wanneer later op de avond de groepen worden achtervolgd door mannen met een kettingzaag, de schrikmomenten alleen maar heftiger worden en een aantal groepen gillend naar buiten komen dan weet je dat het een geslaagde avond is! “We hebben enorm veel leuke reacties gehad! Volgend jaar doen we dit zeker weer, met wat meer voorbereidingstijd kunnen we nog groter uitpakken”, aldus Charona van den Berg. Tot laat in de nacht konden bezoekers zich vermaken op de Halloween Party! Kinderen konden dansen op de muziek en buiten zelfs marshmallows klaarmaken. Een avond zoals Halloween hoort te zijn. En voor nu is het weer een jaar rustig in de Parrestee… 

 

 

De video van het spookhuis is te vinden op onze facebook en onze tv uitzending

Reactie schrijven

Commentaren: 0